Tartaar van tomaat met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

met basilicumcrème en pistachenootjes

Tartaar zonder vlees of vis? Dat kan! Met de beste ingrediënten tover jij een ware smaakexplosie op je bord.

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Tomaat

3.75 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Kappertjes en gesneden augurken

7.5 ml

Basilicumcrème met citroen

5 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.13 stuk(s)

Baguette

1.2 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)241 kcal
Energie (kJ)1009 kJ
Vetten18.9 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels2.6 g
Eiwitten9.5 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Vergiet
Kleine kom
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Uitlekken
1

Snijd de mini-romatomaten en tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan een vergiet. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tomaten door ze met de bolle kant van een lepel tegen de binnenkant van het vergiet te duwen. Laat minimaal een half uur uitlekken in het vergiet. Voeg de uitgeperste tomaten toe aan een grote kom. Voeg de augurken, de kappertjes, de worcestershiresaus en per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.

Tip: De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.

Tartaar maken
2

Smeer 1 klein schaaltje of kopje per persoon in met olijfolie of bekleed met plasticfolie (zie Tip). Verdeel de tomatentartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel.

Tip: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de tomatentartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.

Garnituur voorbereiden
3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 3 sneetjes van 1 cm dik per persoon van de baguette. De overige baguette gebruik je bij het tussengerecht. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes naar smaak met olijfolie, peper en zout en bak in 5 – 7 minuten goudbruin en krokant in de oven. Snijd de pistachenoten grof. Knip de tuinkers af.

Serveren
4

Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met tomatentartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. Halveer de burrata en leg 1/2 burrata op elke tomatentartaar. Garneer met de basilicumcrème, de pistachenootjes en de tuinkers. Serveer met de crostini.