Tartaar zonder vlees of vis? Dat kan! Met de beste ingrediënten tover jij een ware smaakexplosie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Mini-romatomaten
1 stuk(s)
Tomaat
3.75 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
15 gram
Kappertjes en gesneden augurken
7.5 ml
Basilicumcrème met citroen
5 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.13 stuk(s)
Baguette
1.2 gram
Tuinkers
½ tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Olijfolie
Snijd de mini-romatomaten en tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan een vergiet. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tomaten door ze met de bolle kant van een lepel tegen de binnenkant van het vergiet te duwen. Laat minimaal een half uur uitlekken in het vergiet. Voeg de uitgeperste tomaten toe aan een grote kom. Voeg de augurken, de kappertjes, de worcestershiresaus en per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.
Tip: De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.
Smeer 1 klein schaaltje of kopje per persoon in met olijfolie of bekleed met plasticfolie (zie Tip). Verdeel de tomatentartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel.
Tip: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de tomatentartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 3 sneetjes van 1 cm dik per persoon van de baguette. De overige baguette gebruik je bij het tussengerecht. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes naar smaak met olijfolie, peper en zout en bak in 5 – 7 minuten goudbruin en krokant in de oven. Snijd de pistachenoten grof. Knip de tuinkers af.
Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met tomatentartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. Halveer de burrata en leg 1/2 burrata op elke tomatentartaar. Garneer met de basilicumcrème, de pistachenootjes en de tuinkers. Serveer met de crostini.