Tarte tatin met peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tarte tatin met peer

Tarte tatin met peer

om te delen | met slagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Peer

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

4 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5815 kJ
Energie (kcal)1390 kcal
Vetten81.2 g
waarvan verzadigd49.9 g
Koolhydraten148.1 g
waarvan suikers94.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten12.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Vork
Mengkom
Mixer

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. 
  • Peel and quarter the pears. 
2
  • Melt the cane sugar and butter in a frying pan for 5 - 7 minutes (see Tip). 
  • Add the pears and let simmer for 15 - 20 minutes, or until the caramel has reduced. 
  • Transfer the mixture to an oven dish and arrange the pears in a clockwise pattern. 

Tip: if you have an oven-proof skillet at home, you can also make the caramel in there and use the skillet to finish the tarte tatin in the oven instead of the oven dish. 

3
  • Lay the puff pastry over the pears and tuck the edges into the oven dish. 
  • Prick the pastry several times with a fork. 
  • Bake the tarte tatin for 20 - 25 minutes. 
  • Remove from the oven and let the tarte tatin cool for a few minutes. 
4
  • Meanwhile, transfer the cream and 1 tbsp of granulated sugar to a clean mixing bowl.
  • Use a handheld mixer to whip the cream into stiff peaks.
  • To serve, carefully invert the tarte tatin onto a serving plate (see Tip).
  • Serve with the whipped cream. 

Tip: you can also serve the tarte tatin straight out of the oven dish, without flipping it. It will be delicious either way!