Tartiflette met camembert en spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartiflette met camembert en spekreepjes

Tartiflette met camembert en spekreepjes

Franse ovenschotel met romige aardappelen en salade

Tartiflette komt uit de Savoie. Wist je dat tartifle, in het dialect van deze Franse Alpenregio, aardappel betekent?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten44.7 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de aardappelen. 
  • Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. 
  • Kook de aardappelen 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Spek bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten krokant.
  • Verlaag het vuur en voeg de uienringen toe. Bak 4 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Blus af met de helft van de wittewijnazijn.
Tartiflette bakken
3
  • Snijd de camembert in plakken. Rasp een snufje nootmuskaat naar smaak over de spekreepjes, voeg de crème fraîche toe en meng goed. 
  • Voeg de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de camembertplakjes. Bak 15 - 20 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd met de extra vierge olijfolie en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de paprikareepjes, tomaat en veldsla door de dressing. 
  • Serveer de tartiflette met de salade.