Tartiflette met camembert en spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartiflette met camembert en spekreepjes

Tartiflette met camembert en spekreepjes

Franse ovenschotel met aardappelen en Goudse kaas

Tartiflette komt uit de Savoie. Wist je dat tartifle, in het dialect van deze Franse Alpenregio, aardappel betekent?

Labels:
Comfortfood
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spekreepjes

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 snufje

Nootmuskaat

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3595 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd32.1 g
Koolhydraten63.8 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. 
  • Kook de aardappelen 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Spek bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten krokant.
  • Verlaag het vuur en voeg de uienringen toe. Bak 4 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Blus af met de wittewijnazijn.
Saus maken
3
  • Voeg de room en melk toe aan de pan en roer goed door.
  • Rasp 1 snufje nootmuskaat naar smaak boven de saus. Roer goed door en breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd de camembert in plakken.
Serveren
4
  • Voeg de helft van de aardappelen toe aan een ovenschaal en schenk de helft van de roomsaus eroverheen.
  • Top af met de camembert en herhaal dit met de overige aardappelen en roomsaus.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de tartiflette 15 - 20 minuten in de oven en serveer.