Tempeh bowl met kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tempeh bowl met kokosrijst

met courgette en bosui

Tempeh wordt traditioneel gemaakt van sojabonen, maar deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Jasmijnrijst

125 ml

Kokosmelk

80 gram

Tempehblokjes

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3636 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18 g
Vezels4.2 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, gember, knoflook, bloem en 2 el water per persoon. Zet opzij.

2

Verhit in een pan met deksel de kokosmelk en 175 ml water per persoon op hoog vuur. Voeg de rijst toe. Verlaag het vuur tot middelhoog. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de courgette in de lengte en vervolgens in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe. Bak de tempeh 5 - 6 minuten. Draai de tempeh af en toe om, tot alle kanten goudbruin zijn. Bewaar apart.

5

Voeg opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan dezelfde pan. Roerbak de courgette, rode ui en de bosui 3 - 4 minuten. Voeg tempehblokjes en sojasaus toe. Roer 1 - 2 minuten, tot de saus is ingedikt en de tempehblokjes bedekt zijn met saus.

6

Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kokosrijst in kommen. Garneer met de tempeh en groenten. Garneer met de bosui en het zwarte sesamzaad. Besprenkel het gerecht met de overgebleven saus uit de pan.