Teriyakizalm met sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakizalm met sojabonen

Teriyakizalm met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccolini

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3676 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.9 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe aan de pan. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet af indien nodig.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Snijd de broccolini in stukken van 4 cm.
Broccolini bakken
2
  • Meng in een kom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker per persoon. Voeg de wortel toe aan de kom.
  • Breng op smaak met zout, roer goed door en bewaar apart tot serveren.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 2 minuten. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en stoom, afgedekt, nog 3 - 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid.
  • Verdeel de teriyakisaus over de zalmfilet en verlaag het vuur.
  • Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog.
  • Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Serveren
4
  • Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan van de zalm. Meng goed door om zo een saus te maken.
  • Verdeel de knoflookrijst over de borden. Leg de broccolini, zoetzure wortel, sojabonen en zalm erbovenop.
  • Besprenkel met de teriyakisaus uit de koekenpan. Garneer het gerecht met de furikake.