Teriyakizalm met sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakizalm met sojabonen

Teriyakizalm met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake

Speciaal ingrediënt in je box! Broccolini is een kruising tussen broccoli en gai lan. Met zijn dunne stelen en subtiele smaak is het perfect voor roerbakgerechten en salades of gewoon gegrild.

Labels:
Eet mij eerst
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccolini

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3676 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.9 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten in de pan nagaren. Giet af indien nodig.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel. Snijd de broccolini in stukken van 4 cm.
Broccolini bakken
2
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met suiker. Voeg de wortel toe aan de kom. Breng op smaak met zout, schep goed om en bewaar apart tot serveren.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de broccolini 2 minuten.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Stoom de broccolini, afgedekt, nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 4 minuten op de huid.
  • Verdeel de teriyakisaus over de zalmfilet en verlaag het vuur. Draai de zalm om.
  • Bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Serveren
4
  • Voeg 1 el water per persoon toe aan de pan van de zalm en roer goed door om de saus te maken.
  • Serveer de knoflookrijst over de borden. Leg de broccolini, zoetzure wortel, sojabonen en zalm erbovenop.
  • Besprenkel met de teriyakisaus uit de koekenpan en garneer het gerecht met de furikake.