Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

met pittige komkommersalsa

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

70 gram

Maïs in blik

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Gluten, Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2200 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers23 g
Vezels15 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Kom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten. De zoete aardappel hoeft nog niet gaar te zijn. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Giet de mais en zwarte bonen af. Meng in een grote kom de zwarte bonenpasta met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de paprika, mais, zwarte bonen, knoflook en rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de schaal en breng op smaak met peper en zout. Bedek de zoete aardappel met de groenten. Garneer met de geraspte kaas en bak 12 - 17 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is gekleurd. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn.

Salsa maken
4

Pers de limoen uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof. Meng in een kom de komkommer met de groene peper en de kruiden. Breng op smaak met 1 tl limoensap per persoon, peper en zout. Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de zure room.