.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Varkenshaaspuntjes
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
140 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1.98 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Biologische zure room
40 gram
Mesclun
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Laat de mais en zwarte bonen samen uitlekken in een zeef of vergiet.
Snijd de avocado doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met de kruiden en de olie 2 - 4 minuten aan. Meng ondertussen in een grote kom de zure room met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de rest van de Mexicaanse kruiden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de mesclun, zwarte bonen, mais en puntpaprika. Verdeel de salade over de borden en leg hier de varkenshaaspuntjes en avocado op. Serveer de tacochips erbij.
Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Dit helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.