Tex-mex salade met varkenshaaspuntjes en tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex salade met varkenshaaspuntjes en tortillachips

Tex-mex salade met varkenshaaspuntjes en tortillachips

met avocado, mais en zwarte bonen

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

140 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1.98 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Biologische zure room

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2801 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.3 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Laat de mais en zwarte bonen samen uitlekken in een zeef of vergiet.

Groente snijden
2

Snijd de avocado doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.

Varkenshaaspuntjes bakken
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met de kruiden en de olie 2 - 4 minuten aan. Meng ondertussen in een grote kom de zure room met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de rest van de Mexicaanse kruiden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de dressing met de mesclun, zwarte bonen, mais en puntpaprika. Verdeel de salade over de borden en leg hier de varkenshaaspuntjes en avocado op. Serveer de tacochips erbij.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Dit helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.