Thais gekruide gehaktballetjes met volkoren noedels en sinaasappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide gehaktballetjes met volkoren noedels en sinaasappel

Thais gekruide gehaktballetjes met volkoren noedels en sinaasappel

met paksoi en gezouten pinda's

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Pinda's
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3856 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten36.4 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten37.7 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1

Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.

Snijden
2

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Roerbakken
3

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Zet de hapjespan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de hapjespan (zie Tip). Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Noedels koken
4

Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Pel ondertussen de sinaasappel. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.

Mengen
5

Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de woksaus met gember, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de hapjespan. Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten. Schep om en breng op smaak met peper.

Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dit is nodig voor energie!

Serveren
6

Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en sinaasappelstukjes.