Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels

Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels

Je brengt de salade op smaak met limoen, sojasaus en verse koriander

Glasnoedels zijn dunne doorzichtige noedels die worden gemaakt van mungbonen. Glasnoedels hebben niet veel smaak van zichzelf maar nemen gemakkelijk andere smaken in zich op. Deze noedels worden veel gebruikt in de Thaise, Maleisische en Indonesische keuken.

Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Kogelbiefstuk

80 gram

Glasnoedels

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Kook de glasnoedels
1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de glasnoedels en kook de glasnoedels, afgedekt, 3 - 5 minuten. Giet daarna af, meng met ⅓ deel van de zonnebloemolie en laat zonder deksel uitstomen.

Pers de limoen uit
2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Pers het sap van de limoen uit. Meng in een saladekom 1 el limoensap per persoon met de sojasaus, suiker, ⅓ deel van de zonnebloemolie en peper. Schep de komkommer door de marinade en bewaar in de koelkast.

3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de overige zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kogelbiefstuk in 2 - 3 minuten aan elke kant medium. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

Snijd de groenten klein
4

Pel de rode ui en snijd klein. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd deze repen vervolgens doormidden. Hak de koriander fijn.

Voeg de kogelbiefstuk bij de salade
5

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Schep de rode ui, paprika, koriander en kogelbiefstuk bij de komkommer in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

6

Serveer de Thaise biefstuksalade met de glasnoedels.