Voor dit recept hebben we voor de burgers een speciale mix van Thaise specerijen laten maken. Deze kruiden passen goed bij de verse koriander en limoen. Heb je de 5-maalitjdenbox en rucola over? Denk dit dan af met vershoudfolie en bewaar in de groentela. Zo kun je het langst van deze pittige sla genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Peen
¼ stuk(s)
Komkommer
2 stuk(s)
Bosui
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
2 gram
Half-om-half hamburger
(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 100 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de helft van de peen in dunne plakken en de overige peen in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakken en de lenteui in fijne ringen. Hak de koriander fijn en pers het sap van de limoen uit.
Scheur de rucola klein en meng in een saladekom met de helft van de lenteui en de helft van de koriander.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de oven.
Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak plakjes peen met de helft van de gember en de helft van de rode peper 2 minuten in het vet van de burgers. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 minuut. Schep de peen en komkommer over in de saladekom en besprenkel met ½ el limoensap per persoon en een ¼ deel van de sojasaus.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de blokjes peen, de overige gember en overige rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de noedels en de overige sojasaus toe, zet het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Voeg de overige lenteui en koriander toe en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de noedels over de borden en serveer met de Oosterse burgers en salade. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.