Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto

Met filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

½ stuk(s)

Tournedos

75 gram

Risottorijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1166 kcal
Energie (kJ)4877 kJ
Vetten72 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.5 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Risotto maken
1

Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui toe. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en fruit al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe.

Thaise chimichurri maken
2

De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Snijd het Thaise basilicum, de koriander en munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden. Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1/2 el olijfolie aan toe.

Komkommersalade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Meng in een kom de komkommer en sinaasappel met 1 el van de chimichurri per persoon en het overige groene gedeelte van de bosui.

Broccoli bereiden
4

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de gomasio en per persoon: 1/2 tl honing en 1/4 el olijfolie door de broccoli.

Bakken
5

Dep de zalm en filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in een koekenpan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de zalm en filet mignon in de pan. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Bak de filet mignon 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in plakjes.

Serveren
6

Serveer de risotto in een schaal en garneer met de achtergehouden bosui. Leg de filet mignon en zalm op een bord en besprenkel met de chimichurri. Serveer de broccoli en komkommersalade ernaast. Serveer met de limoenpartjes.