De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode paprika
25 gram
Gedroogde abrikozen
4 leaves
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
45 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
2 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.
Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.
Voeg de parelcouscous toe aan de soep.
Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.