Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Je garneert deze maaltijdsoep met verse dragon, een veelgebruikt kruid in de Franse keuken. Dit kruid smaakt een beetje naar drop of anijs. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Omdat je ook parelcouscous toevoegt en zelf soepstengels maakt, wordt deze soep echt een stevige.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

6 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2862 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat
Grote pan
Staafmixer of blender

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Hak de dragon en hazelnoten fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

3

Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak 6 – 8 minuten in de oven. Wrijf, als de broodjes iets afgekoeld zijn, in met de overige knoflook.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de parelcouscous toe aan de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de dragon en de hazelnoten en serveer met de knoflook-soepstengels.