Je garneert deze maaltijdsoep met verse dragon, een veelgebruikt kruid in de Franse keuken. Dit kruid smaakt een beetje naar drop of anijs. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Omdat je ook parelcouscous toevoegt en zelf soepstengels maakt, wordt deze soep echt een stevige.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode paprika
25 gram
Gedroogde abrikozen
6 leaves
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
30 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Hak de dragon en hazelnoten fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 20 minuten.
Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak 6 – 8 minuten in de oven. Wrijf, als de broodjes iets afgekoeld zijn, in met de overige knoflook.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de parelcouscous toe aan de soep.
Verdeel de soep over de kommen, garneer met de dragon en de hazelnoten en serveer met de knoflook-soepstengels.