De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ pak(ken)
HAK zwarte bonen
1 tl
Mexicaanse kruiden
½ tl
Gerookt paprikapoeder
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
2 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ blik(ken)
Mais
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
400 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.
Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.