Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

Tomaten-bonensoep met zelfgemaakte nacho's

met limoen, zure room en verse koriander

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.

Labels:
Caloriebewust
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 pak(ken)

Zwarte bonen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1.98 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

140 gram

Mais in blik

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2558 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers19 g
Vezels17.5 g
Eiwitten23 g
Zout6 g

Benodigdheden

Vergiet
Soeppan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruikten.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.

Nacho's maken
3

Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.

Serveren
4

Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.

Tip: Deze maaltijd bevat al 2/3 van de ADH vezels! De zwarte bonen zijn echte vezelbommetjes en zorgen voor de helft van deze vezels.