De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze soep een feestelijke maaltijd die volledig in balans is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
1 pak(ken)
Zwarte bonen
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
0.51 tl
Gerookt paprikapoeder
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
1.98 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
140 gram
Mais in blik
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
25 gram
Biologische zure room
400 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruikten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.Bak de knoflook, paprika, Mexicaanse kruiden en het gerookte paprikapoeder 1 minuut aan.Voeg de zwarte bonen, tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de soep op laag vuur 6 minuten zachtjes pruttelen.
Breek ondertussen de taco's in stukken en verdeel deze over een ovenschaal.Verdeel de cheddar over de tacostukken en bak deze 4 - 6 minuten in de oven.Pureer de soep met een staafmixer, hij mag nog best grof blijven. Voeg de mais toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 2 minuten.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn.Verdeel de soep over soepkommen en schep hier een lepel zure room in, garneer met de koriander.Serveer de limoenpartjes en nacho's met cheddar erbij.
Tip: Deze maaltijd bevat al 2/3 van de ADH vezels! De zwarte bonen zijn echte vezelbommetjes en zorgen voor de helft van deze vezels.