Vandaag maak je gemakkelijk zelf kaasstengels door twee repen bladerdeeg om elkaar te draaien. Als er een kleine kok in huis is, kun je deze vragen om te helpen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
15 gram
Geraspte belegen kaas
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
7.5 ml
Basilicumcrème
25 gram
Biologische crème fraîche
½ stuk(s)
Laurierblad
100 gram
Italiaanse groentemix
100 gram
Passata
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Besprenkel met peper en zout. Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm dik. Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat. Herhaal dit tot alle repen gedraaid zijn. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de passata en cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee. Voeg per persoon: 200 ml water en 1 tl honing toe. Voeg de groentemix, het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de soep, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Haal het laurierblad uit de pan. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Haal de soeppan van het vuur. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Garneer de soep met de basilicumcrème en de crème fraîche.
Serveer de tomaten-groentesoep met de kaasstengels.