Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

met crème fraîche en basilicumcrème

Vandaag maak je gemakkelijk zelf kaasstengels door twee repen bladerdeeg om elkaar te draaien. Als er een kleine kok in huis is, kun je deze vragen om te helpen!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

15 gram

Geraspte belegen kaas

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 ml

Basilicumcrème

25 gram

Biologische crème fraîche

½ stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)995 kcal
Energie (kJ)4163 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten91.2 g
waarvan suikers32.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten20.8 g
Zout6.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Kaasstengels maken
2

Snijd het bladerdeeg in twee gelijke helften. Verdeel over de ene helft de geraspte belegen kaas en de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Leg de andere helft van het deeg erop en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm. Pak een reep aan beide uiteinden vast en draai één uiteinde voorzichtig een paar keer om, zodat er een gedraaide kaasstengel ontstaat. Herhaal dit tot alle repen gedraaid zijn. Leg de kaasstengels op een bakplaat met bakpapier en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Soep bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de groentemix en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en tomatenblokjes toe en bak 1 - 2 minuten verder. Voeg per persoon: 250 ml water en 1 tl honing toe. Voeg tot slot het laurierblad en de Siciliaanse kruidenmix toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Soep afmaken
4

Haal het laurierblad uit de pan. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer water toe als je de soep wilt verdunnen.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Soep garneren
5

Haal de soeppan van het vuur. Verdeel de soep over diepe borden of soepkommen. Garneer de soep met de basilicumcrème en de crème fraîche.

Serveren
6

Serveer de tomaten-groentesoep met de kaasstengels.