Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas

Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek en oude geitenkaas

Deze soep maak je in een handomdraai, waardoor je tijd over hebt om hartige pannenkoeken te bakken. Deze vul je met spinazie en oude geitenkaas en eet je - in plaats van een broodje - naast de soep. Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Peen

100 gram

Gepelde tomaten

50 gram

Volkoren pannenkoekenmix

(Bevat Gluten)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Oude geitenkaasvlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2414 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Instructies

Snijden
1

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in plakken.

Bakken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de sjalot en peen 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer de gepelde tomaten erdoor en druk de tomaten met een pollepel stuk tegen de zijkant van de pan. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de peen gaar is.

Beslag maken
3

Voeg de pannenkoekenmix, paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper en zout.

Bakken
4

Verhit een klein beetje olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 -3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 minuut. Bak 1 pannenkoek per persoon.

Pannenkoek vullen
5

Verdeel de spinazie en de oude geitenkaas over de pannenkoek en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Herhaal stap 4 en 5 voor de overige eters.

Serveren
6

Breng ondertussen de soep op smaak met de overige oregano en peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.