Tomatenorzo met köftegehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tomatenorzo met köftegehaktballetjes

met geroosterde groenten en kruidenyoghurt

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels11 g
Eiwitten33.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. 
  • Bak de köftegehaktballetjes 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar tot later. Bewaar ook de hapjespan met bakvet voor de volgende stap.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in grove stukken.
  • Meng de groenten in een kom met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
3
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middlematig vuur. Voeg de knoflook en orzo toe, bak 1 minuut. 
  • Schenk de bouillon over de orzo, voeg de passata en de gehaktballetjes toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng 1/2 van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de orzo en gehaktballetjes over de borden. Verdeel de groenten erover.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de overige verse kruiden.