Omdat gezondheidsrichtlijnen door de jaren heen veranderen, hebben we ons dit jaar ingespannen om het zout- en verzadigd vetgehalte van de pesto's in je box te verminderen. Met succes: in dit recept vind je de nieuwe versie, nog altijd met een heerlijke smaak! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Paprikapesto
20 gram
Geraspte pecorino DOP
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de pecorino in deze stap dan achterwege. De overige pecorino kan in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.
Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem