De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
½
Tomatenpuree
40 gram
Paprikapesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg de honing en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen het broodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Grana Padano toe en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de Grana Padano in deze stap dan achterwege. De overige kaas kan in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Grana Padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.
Weetje: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem.