Tomatensoep met pestobruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met pestobruschetta's

Tomatensoep met pestobruschetta's

met Grana Padano en Siciliaanse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

½

Tomatenpuree

40 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2529 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels18.7 g
Eiwitten23.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de honing en de bouillon toe. Laat 12 - 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Bruschetta's maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie.
  • Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.
  • Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Grana Padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen.
Serveren
4
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Grana Padano.
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.