Tonijn-avocadobowl met furikake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen :
Vis
Sesamzaad
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Vleestomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2847 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de ui in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Komkommer en ui bereiden
2

Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
3

Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, mayonaise en zoet-pittige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de tonijnsalade, komkommersalade, avocado en tomatenblokjes erbovenop. Garneer met de furikake.