Tonijn-avocadobowl met furikake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

:
Familie
Eet mij eerst
:
Vis
Sesamzaad
Soja
Tarwe

25 minuten
20 minuten

½ blik(ken)

Tonijn in water

()

75 gram

Bruine snelkookrijst

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

()

½ zakje(s)

Furikake

()

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gomasio

()

25 gram

Sojabonen

()

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Avocadodip

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2904 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten23.7 g
Zout2 g

Pan met deksel
Kom
Kleine kom

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de rijst af en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn met de mayonaise en zoet-pittige chilisaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de tonijnsalade, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Garneer met de furikake.