Tonijnbowl met avocado en furikake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnbowl met avocado en furikake

Tonijnbowl met avocado en furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

75 gram

Bruine snelkookrijst

¾ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten23.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.
Tonijnsalade maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn met de mayonaise en zoet-pittige chilisaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de tonijnsalade, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Garneer met de furikake.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!