Deze tonijnburgers zijn in een handomdraai gemaakt. Je handen blijven zelfs schoon, want je schept het mengsel rechtstreeks in de pan. De frisse ravigotesaus met kappertjes en augurk past perfect bij vis - wie weleens kibbeling eet kent de saus zeker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Drieling aardappelen
¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Bosui
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Ravigotesaus
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
Bloem
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Was de aardappeltjes, halveer en snijd de eventuele grote aardappeltjes in kwarten. • Kook de aardappeltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door de helft en dan in dunne halve maantjes. Snijd ook de tomaat in dunne halve maantjes. • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker en voeg hier de komkommer en tomaat aan toe.
• Laat de tonijn uitlekken. Snijd per persoon 1 partje van de limoen af en pers de rest van de limoen uit. Meng de tonijn in een kom met 1 el bloem per persoon, 1 eierdooier per persoon, 1 tl limoensap per persoon, het witte gedeelte van de bosui en peper en zout, meng goed door. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en schep hier een flinke lepel van het tonijnmengsel in, druk plat zodat je een burger krijgt en bak 2 – 3 minuten per kant.
• Meng de aardappeltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de aardappeltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaten-komkommersalade. • Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de limoenpartjes en serveer de ravigotesaus erbij.