.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 blik(ken)
Kikkererwten
0.99 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
3 stuk(s)
Bruine tortilla
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bladpeterselie
40 gram
Labne
20 gram
Mangochutney
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Ook bevatten ze veel vitaminen; wel 4 tot 5x meer vitamine E dan elke andere peulvrucht. Vitamine E versterkt je weerstand.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden.Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.
Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.
Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels en calcium? De vezels komen voornamelijk van de groenten, de bruine tortilla's en de kikkererwten.
Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.
Tip: Vezels zijn van belang voor een goede werking van de darmen. Dit draagt bij aan een gezond energielevel, een sterk afweersysteem en een lager risico op hart en vaatziekten.