Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade

Speciaal ingrediënt in je box! Deze volkoren tarwe tortilla's zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. De tortilla's zijn rijk aan vezels en bevorderen zo de stoelgang.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Haver, Mosterd, Soja, Tarwe, Gerst, Gluten)

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

¼ pak(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3308 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels22.4 g
Eiwitten25.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Vergiet
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Meng in een kom de groenten met de helft van de olijfolie en de paprikapoeder, peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier. Leg de ongepelde knoflookteen erbij en bak 18 - 22 minuten in de oven.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de tomaat met de verse kruiden en de komkommer. Voeg per persoon: 1/2 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een kleine kom de helft van de yoghurt met 1/2 tl mosterd per persoon en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna de kikkererwten uitlekken in een vergiet boven een kom. Bewaar het vocht apart.

Spread bereiden
4

Druk de gepofte knoflookteen uit de schil. Meng in een hoge kom de kikkererwten, ovengroenten en knoflookteen met per persoon: 2 el kikkererwtenvocht, 1 el citroensap, 1 tl Afrikaanse kruiden, 1/4 tl zout en de overige yoghurt. Pureer met een staafmixer tot een stevige spread. Voeg eventueel wat extra vocht van de kikkererwten toe om het smeuïger te maken en breng verder op smaak met het overige citroensap, peper en zout.

Falafel bakken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de falafel 2 – 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden. Halveer de falafelballetjes en beleg elke tortilla met de wortel-kikkererwtenspread, de halve falafelballetjes en de salade (zie Tip). Besprenkel met de yoghurtsaus, verkruimel de witte kaas erover en vouw de tortilla dicht.

Tip: Smeer een klein beetje van de spread aan de zijkanten van de tortilla, dan blijven ze goed dichtplakken. Heb je nog spread over? Gebruik het de volgende dag voor bij de lunch of als dip.