Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Geraspte cheddar

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.6 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao!

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Tostada's maken
3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Serveren
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de rucola en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met de overige limoenpartjes en de salade.