Tostada's met tonijnblokjes en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tostada's met tonijnblokjes en avocadodip

met mangosalsa, zure room en jalapeño's

De jalapeño’s maken dit gerecht helemaal compleet. Deze hete peper heeft zijn naam te danken aan de Mexicaanse plaats waar hij voor het eerst gekweekt werd: Xalapa.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

80 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3862 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels9.9 g
Eiwitten40.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. 
  • Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd de komkommer door de lengte in vieren en dan in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in partjes.
2
  • Meng in een kom de mango, puntpaprika, komkommer, de helft van de zoet-pittige chilisaus en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de koriander.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de salsa. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
  • Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Wrijf de mini-tortilla's in met 1 el zonnebloemolie per persoon en de overige Mexicaanse kruiden.
  • Verspreid de mini-tortilla's over een bakplaat met bakpapier en bak in 4 - 6 minuten knapperig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tonijnblokjes in 1 minuut rondom bruin, haal ze uit de pan en voeg toe aan een kom. Voeg de overige zoet-pittige chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Beleg de tostada's met de avocadodip, salsa, en tonijnblokjes. 
  • Garneer met de overige koriander.
  • Serveer de zure room en de jalapeño's bij de tostada's.