Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Tomatenpuree
0.24 tl
Piri-pirikruiden
2 stuk(s)
Kipfilet
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Radicchio en romaine
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 11/2 tl gedroogde tijm. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kippendij en de paprika. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt. Bak eerst alleen de krieltjes 20 minuten in de oven.
Tip: Om afwas te besparen, kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat mengen met de olie en kruiden.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 kuipje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.
Tip: Pas op: piri-piri is pittig! Voeg naar wens meer of minder piri-pirikruiden toe. Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Snijd de rode puntpaprika en gele paprika in reepjes. Schep de krieltjes om na 20 minuten. Voeg beide paprika's toe aan de bakplaat.
Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, cherrytomaten en krieltjes meer dan 200% van de ADH vitamine C bevat?
Leg de gemarineerde kipfilet naast de krieltjes en de paprika's op de bakplaat. Bak deze 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing en verkruimel de witte kaas erboven.
Verdeel de geroosterde kipfilet, krieltjes en paprika over de borden. Serveer met de gemengde salade.