Traybake met pittige piri-piri kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met pittige piri-piri kip

Traybake met pittige piri-piri kip

met paprika en courgette

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

¼ tl

Piri-pirikruiden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2344 kJ
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels14.2 g
Eiwitten35.9 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes.

Aardappelen kruiden
2

Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl gedroogde tijm (zie Tip).

Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie en kruiden.

Aardappelen bakken
3

Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier, maar laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de groenten (zie Tip). Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt.

Mengen
4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Kipfilet marineren
5

Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken. Snijd de paprika en rode puntpaprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom de paprika, rode puntpaprika, ui en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Schep de aardappelen na 20 minuten om en voeg de paprika, ui, courgette en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Meng de aardappelen met de paprika, courgette en ui. Verdeel de geroosterde kipfilet, aardappelen en groenten over de borden.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika, courgette en aardappelen een grote bron vormt van vitamine C?