Traybake met vegan vissticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met vegan vissticks

Traybake met vegan vissticks

met broccoli, zoete aardappel en zoet-pittige chilimayo

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Snelle bereiding
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

200 gram

Broccoli

½ bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Gerst, Haver, Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2889 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels17.7 g
Eiwitten17.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd van 1 bosui per persoon het groene gedeelte in dunne ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige bosui in stukken van 3 cm.
Traybake maken
2
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel, broccoli en bosui met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten met de vegan vissticks over een bakplaat met bakpapier. Bewaar de kom voor stap 3.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.  
Toppings bereiden
3
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met 1 el mayonaise per persoon. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in dezelfde grote kom de zoete aardappel en groenten met de Koreaanse kruiden.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Serveren
4
  • Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden en serveer de vegan vissticks ernaast.
  • Garneer het gerecht met de cashewstukjes, de verse kruiden en het overige groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de zoet-pittige chilimayo.