Veggie gehaktballetjes met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie gehaktballetjes met witte kaas

Veggie gehaktballetjes met witte kaas

met parelcouscous, mini-romatomaten en verse kruiden

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3081 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels18.3 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de wortel in dunne plakken.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Parelcouscous bereiden
2
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Verlaag het vuur naar middellaag. Voeg de parelcouscous, de bouillon en de Afrikaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en meng goed. 
  • Leg de mini-romatomaten op de couscous. Dek de pan af en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar.
Bakken
3
  • Meng in een grote kom de wortelplakjes en de vegetarische gehaktballetjes met de knoflook en de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de kruiden fijn. 
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous en de mini-romatomaten over de borden. 
  • Schep de wortelplakjes en de vegetarische gehaktballetjes erbovenop.
  • Besprenkel met de honing. Garneer met de verse kruiden en de witte kaas.