Parelcouscous met vegetarische gehacktballetjes en mini-romatomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Parelcouscous met vegetarische gehacktballetjes en mini-romatomaten

met wortel, verse kruiden en witte kaas

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels18.3 g
Eiwitten28.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de wortel in dunne, schuine plakken.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel over middelhoog vuur. 
  • Bak de ui 1 - 2 minuten aan. Blus af met de witte balsamicoazijn en verlaag het vuur naar middellaag.
  • Voeg de parelcouscous, de bouillon en de Afrikaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper. 
  • Roer goed door en leg de mini-romatomaten op de couscous. Doe de deksel op de pan en gaar de couscous 12 - 14 minuten.
3
  • Meng in een grote kom de wortelplakken en de vegetarische balletjes met per persoon 1 el olijfolie, de knoflook, peper en zout.
  • Verdeel de wortel en vegetarische gehacktballetjes over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de kruiden fijn. 
  • Verkruimel de witte kaas.
4
  • Verdeel de parelcouscous met de mini-romatomaten over de borden. 
  • Schep de wortel en gehacktballetjes over de parelcouscous.
  • Garneer de parelcouscous met per persoon 1/2 tl honing, de verse kruiden en de witte kaas.