BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Bron van vezels
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

3 tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3299 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels20.5 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van ongeveer 1 cm breed en 5 cm lang. 
  • Meng in een kom de krieltjes en wortel met de helft van de Surinaamse kruidenmix en 1/3 van de olijfolie. Schep om zodat de krieltjes en wortel rondom bedekt zijn.
Toppings bereiden
2
  • Verdeel de krieltjes en wortel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Surinaamse kruidenmix en 1 1/2 el sinaasappelsap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de peterselie grof.
Groenten roosteren
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Meng in dezelfde kom van de aardappelen de ui, appel en paprika met 1/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om, zodat de groenten rondom bedekt zijn. 
  • Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes en groenten 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Serveren
4
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische gehaktballetjes 4 - 5 minuten. Voeg de BBQ-saus toe en bak 1 - 2 minuten verder.
  • Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. 
  • Leg de vegetarische gehaktballetjes erbovenop en besprenkel met de sinaasappelmayo.
  • Garneer met de peterselie.