Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkensoester
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkensoester

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkensoester

met rucola en grana padano

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Verse krulpeterselie en tijm

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Varkensoester

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)882 kcal
Energie (kJ)3690 kJ
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels3.4 g
Eiwitten57.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de varkensoester uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Varkensoester bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensoester met peper en zout. Bak de varkensoester 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. 
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar in de pan met deksel. Bewaar een beetje kookvocht in een kommetje of maatbeker. Giet de pasta voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een tweede grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 6 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met paddenstoelen. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten.
  • Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkensoester, de kookroom en per persoon: 25 ml kookvocht en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe. Vind je de saus nog te dun? Laat de saus dan nog een paar minuten doorsudderen tot de saus is ingedikt.

Serveren
4
  • Snijd de varkensoester in plakken.
  • Verdeel de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola.
  • Besprenkel met de truffelolie en de overige grana padano-vlokken. Leg de overige rucola erop.
  • Leg de varkensoesterstukjes op de rucola en werk af met de overige verse kruiden.