Turks broodje met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met vegetarische döner kebab

Turks broodje met vegetarische döner kebab

2 porties | met slamix en harissa-knoflook mayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Dit goedgevulde broodje döner zal gegarandeerd jouw honger stillen. En dat zonder vlees!

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Eieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Gluten, Eieren, Soja)

30 gram

Harissa

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2817 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels4.5 g
Eiwitten26.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kleine kom de ui met 2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met de knoflook en harissa.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de vegetarische döner kebab.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de vegetarische döner kebab. Garneer met de saus, tomaat, ui en slamix.