Turkse pide is platbrood in de vorm van een bootje, met toppings als kaas, vlees of groenten. Het wordt gebakken tot het knapperig is en warm geserveerd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ el
Rodewijnazijn
¼ el
Olijfolie
1 el
Water voor saus
1 tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg de puntpaprika en de gehaktballen toe. Roerbak 4 minuten, terwijl je de gehaktballen met een spatel halveert. Voeg de passata, de Midden-Oosterse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen zodat er een schuitje ontstaat. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met sambal naar smaak (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door yoghurt.
Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en de tomaat. Besprenkel met de sambalmayonaise.