Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
70 gram
Mais in blik
¼ head
IJsbergsla
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in parten en meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de kippendijfilet toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en per persoon 1 el honing toe.
Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de mais 3 - 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen. Maak een dressing in een saladekom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.
Snijd de ijsbergsla grof en voeg samen met de mais toe aan de saladekom. Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg elk broodje met wat salade en leg een kippendij en een beetje gebakken ui erop. Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Serveer met de aardappelpartjes en de salade.