Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Portobello
1.68 stuk(s)
Bosui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
100 gram
Kipfilethaasjes
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
5 gram
Cashewstukjes
½ el
Zonnebloemolie
50 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon. Snijd de portobello's in plakken. Snijd de sjalot in ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sjalot en de portobello toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.
Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes.