Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus

Udonnoedels met rundergehakt in teriyaki-mascarponesaus

met champignons, prei en Thais basilicum

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2890 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten53.7 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels6.6 g
Eiwitten31.3 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de roerbakmix toe en bak 4 - 6 minuten mee. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3
  • Voeg de mascarpone, teriyakisaus en sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak ondertussen de verse kruiden grof.
Serveren
4
  • Serveer de udonnoedels in een diep bord. 
  • Garneer met de gezouten pinda's en de verse kruiden.