Varkensfilet met broccoli en kruidenboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensfilet met broccoli en kruidenboter

Varkensfilet met broccoli en kruidenboter

met gekookte aardappel en zure room

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Varkensfilet

1 plak(ken)

Achterham

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)368 kcal
Energie (kJ)1538 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten3.3 g
waarvan suikers1.5 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1

Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Knoflook-kruidenboter maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Meng de knoflook en verse kruiden met de roomboter en breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de roomboter nog niet zacht is: je mengt deze later met de warme broccoli.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en schep meteen de kruidenboter erdoor, zodat die kan smelten.

Tip: Wist je dat broccoli rijk is aan ijzer en kalium? Dit gerecht bevat wel 250 g broccoli en bevat daardoor meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Varkensfilet met ham bakken
4

Omwikkel de varkensfilet met de ham. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren.

Jus maken
5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verhit. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ham ernaast en serveer met de broccoli in kruidenboter. Garneer met de zure room.