Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken haricots verts en krieltjes

In haricots verts zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 plak(ken)

Ontbijtspek

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3371 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels7.3 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom de krieltjes met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de varkenshaas. Bak de krieltjes 20 - 23 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
2
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Laat de haricot verts 4 - 6 minuten zachtjes koken in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de varkenshaas over de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de varkenshaas met de roomkaas. Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. 
  • Verhit een koekenpan zonder olie en bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Haal de varkenshaas uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 10 - 12 minuten mee in de oven.
3
  • Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de varkenshaas en bak de ui en de haricots verts 5 - 6 minuten.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de helft van de peterselie met per persoon: 1 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng in een tweede kleine kom de walnootstukjes met de citroenrasp en de overige peterselie.
  • Verdeel de krieltjes, de varkenshaas en de haricots verts over de borden.
  • Garneer met de walnoottopping en serveer met de kruidenmayonaise.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!