Varkenshaas met bietensalade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met bietensalade en krieltjes

Varkenshaas met bietensalade en krieltjes

met gebakken peer, walnoot en gekaramelliseerde rode ui

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

165 gram

Voorgekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Gemengde sla

5 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2709 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers27 g
Vezels14 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af. Snijd de rode ui in halve ringen. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.

Varkenshaas bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren. Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Groenten snijden
3

Weeg de voorgekookte bieten af en snijd in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.