Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

20 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten38.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes 12 - 14 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de varkenshaas met de ui 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Heb je liever meer doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.
  • Weeg de bieten af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de peer 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de peer niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de sla, rode biet en honing-mosterddressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas.
  • Garneer de salade met de geitenkaasbolletjes, gebakken peer en walnoten.