Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof

Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof

met frisse salade en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Keto
Koolhydraatarm
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Rucola en veldsla

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2359 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten15.3 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten36.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 210 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de witlof.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het witlof in de lengte in kwarten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen. 
  • Kook het witlof 1/2 - 1 minuut in de pan. Giet af en laat uitstomen in een vergiet.
Witlof bakken
2
  • Leg het witlof naast elkaar in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
  • Rasp de helft van de Parmigiano Reggiano met een grove rasp boven het witlof. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp boven het witlof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Rooster het witlof 13 - 15 minuten in de oven. Zet de oven, indien mogelijk, de laatste 5 minuten op grillstand.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 6 - 8 minuten rondom bruin, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de saus. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Salade maken
4
  • Meng in een saladekom de slamix en de tomaat met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Saus maken
5
  • Voeg de room, een klontje boter en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe, samen met de mosterd en de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.
  • Roer goed door en breng aan de kook.
  • Laat de mosterdroomsaus inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
6
  • Verdeel de varkenshaas over de borden. 
  • Schep de mosterdroomsaus eroverheen. 
  • Verdeel het witlof over de borden. Serveer de salade ernaast.
  • Rasp de overige Parmigiano Reggiano met een grove rasp over de salade.