Varkenshaas met pistache-tijmkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met pistache-tijmkorst

Varkenshaas met pistache-tijmkorst

met gekaramelliseerd witlof en romige knolselderij-appelpuree

.

Allergenen :
Noten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkenshaas

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

150 gram

Kruimige aardappelen

⅓ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Witlof

15 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels16 g
Eiwitten41 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de helft van de tijm, peper en zout (zie TIP). Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een met bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

.
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken (zie TIP).

.
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

.
4

Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit de boter met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat met de deksel op de pan nog 5 - 7 minuten garen. Snijd eventueel het bruine stronkje van het witlof als je dat te hard vindt.

.
5

Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het gekaramelliseerd witlof. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.