Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

Varkenshaas met witlof-appel salade en krieltjes

met dubbele portie varkenshaas

.

Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

200 gram

Varkenshaas

1 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

½ el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

20 gram

Veldsla

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels9 g
Eiwitten53 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Saladekom

Instructies

.
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.

.
2

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren. Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.

.
3

Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.Pers de citroen uit in een kleine kom. Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom. Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op. Serveer met de varkenshaas en de krieltjes